Салата от тиквички

by - март 16, 2014

Не съм особена почитателка на суровоядството или по-точно на някои зеленчуци,  но тази салата ме плени завинаги.  Ако сте пропуснали да я видите и да я опитате, то задължително го направете. Вкусна, свежа и много апетитна! Идеална да се хапва самостоятелно или като гарнитура, особено на печена пилешка пържолка. Вече няколко години я приготвям благодарение на Лабрекс от бг мама.


Необходими продукти:

500 гр. пресни тиквички

1/2 ч.л. сол или на вкус
100 мл. зехтин
3 с.л. винен оцет
2 с.л. мед
2-3 скилидки чесън
черен пипер
магданоз
копър

Измийте хубаво тиквичките и без да ги белете ги нарежете на ивички с помощта на белачката за картофи. ( В случая аз съм ги обелила, тъй като реших, че все още не е сезона на тиквичките и ще е по-добре.) Посолете и оставете за около 30 минути.

Пригответе маринатата като смесите зехтина, оцета, меда, пресования или нарязан на ситно чесън, черния пипер и нарязаните магданоз и копър.

Изстискайте внимателно тиквичките и смесете с марината. Оставете да престои в хладилника поне за 2 часа, ако имате търпение :)



You May Also Like

6 коментара

  1. Правила съм я и определено ни хареса - дори на човек, който не обича тиквички. Много е вкусна, много! Но ми дойде и малко тежчка заради дресинга. При теб изглежда страхотно, Пете!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Петя, все още не съм я опитвала тази салата!
    Но като гледам как си я поднесла ме плени :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Пети,макар да не ми допадна тази салата,която опитахме преди много време,не мога да не се обадя,че съм наминала,а и при теб винаги мога като бонус да се насладя на прекрасна фотография!Хубава нова седмица,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, благодаря, че въпреки това си наминала. Вкусове разни, важното е, че винаги ме подкрепяш искрено! Прегръдки!

      Изтриване
  4. Аз съм от онези, пропусналите я, но които почти незабавно ще се поправят. пък и след тези снимки как да си помисля, че не е велика?;) Поздрав, Пете!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви, че отново сте тук! Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване