Плодов щрудел с тортили

by - октомври 21, 2014

След една дълга пауза, се появявам  да ви кажа  ЗДРАВЕЙТЕ,  да  ви  дам една идейка  за плодов щрудел и да ви поканя в моята нова фен страничка във фейсбук: https://www.facebook.com/buonomamma?fref=nf

Цели три неща, от които се надявам поне едно да ви хареса, шегувам се.

След толкова дълго отсъствие, не знам как да започна с публикациите си, но май по-добре да ви представя плодовия щрудел, който може да приготвите с различни плодове по ваш вкус.  В случая е с праскови, пробвала съм го и с ябълки, също много вкусен.


Необходими продукти за 4-5 бр. 

4-5 готови тортили
2 праскови / нектарини или 2 ябълки
2 с.л. захар
1 ч.л масло

олио за пържене

клечки за зъби

За овалване: 2 с.л захар смесени с 1 ч.л канела  

Нарежете плодовете на малки парчета. Ако използвате ябълки, преди това ги обелете. Задушете ги заедно със  захарта и маслото,  докато омекнат и останат почти без сок.

Вземете една тортила, поставете около 1 с.л от плодовете и прегънете долния край. Сгънете двете странични части към средата и завийте на руло.  За да не се развиват, прещипете с клечка за зъби.  Запържете в горещо олио от двете страни,  до златисто.  Извадете върху домакинска хартия за да се изцедят от олиото, премахнете клечката за зъби  и ги оваляйте в захарта с канелата.

Ако нямате готови тортили, може да си направите - аз използвах тази рецепта: http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=%D0%A2&id=3316&name=Tortili-s-byalo-brashno-




You May Also Like

4 коментара

  1. Катето взе да мляска,а аз направо ще се задавя от преглъщане,Пети,разкошен десерт,мила!За снимките-ти си знаеш вече :)) !Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви, момичета! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Пете, ама е разтапящо вкусен... И с тези сочни парченца вътре... Очите ми станаха на щрудели. :)
    Добре си дошла, дано те виждаме вече по-честичко. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване