Торта по метода 3

by - ноември 13, 2014

Случайно попаднах на тази рецепта, която е страшно лесна, ужасно вкусна и не на последно място - незабравима! За тези, които не помнят рецепти е достатъчно само да запомнят числото 3  за да я направят.  За вкуса няма да говорим, само ще ви споделя, че след като свърши, малкият се разрева за нея и се наложи отново да я правя.


Необходими продукти за тава с диаметър 26 см. източник

300 гр. рикота
300 гр. захар
300 гр. брашно
300 гр. шоколад  на капки или нарязан на парчета
30 мл. прясно мляко
3 яйца
1 бакпулвер

Разбъркайте рикотата с захарта. Добавете едно по едно яйцата и млякото. Прибавете брашното с бакпулвера и разбъркайте добре. Накрая изсипете 2/3 от шоколада и разбъркайте отново.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тава или покрита с хартия за печене. Разпределете равномерно и поръсете с останалия шоколад.

Изпечете на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-40 мин. или до суха клечка.

Изчакайте да изстине, поръсете с пудра захар и поднесете.



You May Also Like

6 коментара

  1. Чудесна е тортата, Петенка!
    Искам и аз :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Не знам дали е торта или нещо друго, но изглежда точно като да се разплача и аз при вида на празна чанийка. Прекрасна е, Пете! Записах си я!

    ОтговорИзтриване
  3. Има защо да плаче малкия! Много вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Представям си каква прекраснотия е това чудо с рикотата вътре! Изглежда уникално вкусен десерт, Пете! Аз бих се разплакала, че го виждам сега само на снимка...
    Поздрави сърдечни! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря, че отделихте такова внимание на тази торта/ кекс, момичета. Надявам се, да ви хареса и след като я опитате. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване