Шоколадови трюфели

by - декември 08, 2011

Днес, моя блог прави 1 месец от първата ми съществена публикация! Равносметката е 20 публикации , 40 последователи и достатъчно посетители. Благодаря на всички, които го посещават и ме подкрепят!  Надявам се с времето да се превърне в още по-интересно местенце!

И по този случай  ви черпя виртуално с едни бонбони , които правя за втори път и след неуспешния първи опит взеха, че се получиха.


Съотношението на продуктите го измислих на момента и до последно се страхувах дали ще се сгъсти сместта след като изстине, но за моя радост и късмет, това се случи.


Шоколадови трюфели

250 мл. неподсладена сметана (аз използвах Hopla)
200 гр. шоколад с 50% какао
50 гр. масло
коктейлни череши (може да ги пропуснете или да замените с ядки)

Затоплете сметаната  и преди да заври отместете от котлона.  Към нея прибавете шоколада на парчета и бъркайте до неговото разтваряне. Добавете маслото и оставете да изстине, след което приберете в хладилник и дръжте там поне за една нощ.

От изстиналия и втвърден крем оформете топчета, които оваляйте в какао, шоколадови пръчици, смлени ядки или с каквото желаете. 

Този път, реших да поставя в средата по една коктейлна черешка, която допринесе за още по-добрия вкус. Получиха се вкусни бонбони, топящи се в устата.

Правят се бързо, а крема може да се използва за сладки, торти и каквото фантазията ви роди.






You May Also Like

10 коментара

  1. Изглеждат страхотно на снимки и смятам да ги пробвам:)Пожелавам още много публикации в блога ти, които да ни радват:)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Хриска! Наистина стават много лесно,а са толкова вкусни:))

    ОтговорИзтриване
  3. Честита месечинка :) Взимам си бонбонче и ти пожелавам още много споделени вкусни моменти, запечатани с красиви снимки в блога ти :)

    ОтговорИзтриване
  4. Честита годишнина,
    прекрасни снимки,хубава рецепта и уютен блог!

    Поздравления и весела коледна подготовка!

    ОтговорИзтриване
  5. Честита годишнина :)
    Прекрасни трюфели!
    Усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Яна, Бети, Дани, Благодаря ви мили момичета!

    Радвам се, че за този един месец открих страхотни хора и блогове!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Петя и тук да ти кажа, трюфелите ти са фантастични!!! Снимките са страхотни :) Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря Ева, приятен уикенд и на теб!

    ОтговорИзтриване
  9. Zdravei petq I az gi napravih I gi slojih v hladilnika no ne se vtvardqvat sedqt meki kakvo da pravq takiva meki li se qdat

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Не, сместа трябва да се втвърди за да може с ръце да се оформят топчетата. Достатъчно време ли е държана сместа в хладилника? Дали пък не е от сметаната? Лично аз имам несполучлив опит, но тогава бях използвала сметана на Мегле. Не съм сигурна дали причината беше в сметаната, но от тогава тази я използвам само в краен случай.

      Иначе, за съжаление, ако сместа не се втвърди, единствения съвет, който бих могла да дам за да се употреби е да се разбие с миксер и да се използва като крем :(

      Поздрави, Петя

      Изтриване