Обезкостено пълнено пиле с ориз

by - декември 11, 2011

Бях чувала за пълнено обезкостено пиле, но честно казано ми се струваше много сложна работа. Вчера  реших,  че е дошъл моментът и се заех с тази толкова трудна задача: ) Като за начало  изгледах няколко филмчета за това, как и откъде да започна с операцията, които ми бяха много полезни. Оказа се, че няма нищо сложно, просто човек трябва да се въоръжи с малко търпение и остър нож. Цялата операция по обезкостяването трая около 30 мин., но ако се вземе в  предвид, че никога преди това не бях обезкостявала пиле, смятам, че не отне кой знае колко време.



Обезкостеното пиле реших да напълня с ориз, който предварително обработих в тиган  до състояние полу готово.

Запържих ориза, към който добавих грах, залях с пилешки бульон и поръсих с подправки на вкус.  Естествено,  вие може да добавите към него каквото си пожелаете -  гъби, моркови, може да го напълните само с зеленчуци и каквото решите и имате в хладилника. Аз избрах да е възможно по-обикновено, тъй като така прецених, че ще се хареса  на детето. 

С готовия ориз напълних най-напред пилешките крилца и бутчетата, след което  с игла и конец заших малко от разрязаните гърди от където всъщност се отваря пилето за да се обезкости. Добавих и останалата част от ориза и заших докрай. Намазах пилето отгоре с масло и червен пипер и пъхнах в плик за печене. Пекох докато видях, че кожата е запечена .

Получи се много вкусно, сочно пиле, което със сигурност ще направя отново.

За гарнитура, може да сложите картофи, кисело зеле , зеленчуци или да поднесете със салата или туршия. Аз реших да сваря броколи и да направя сос, затова си изпекох само пилето. 

За мое огромно съжаление, не успях да направя снимки на разрез, тъй като времето за снимки съвпадаше с яденето и някои хора вече нямаха търпение да започнат. Добре, че по време на печенето от едната страна на пилето кожата се разцепи, така че ясно се вижда, че все пак е пълнено:)





И ако съм ви заинтрегувала с това пиле, никога не е късно да опитате да го направите!


You May Also Like

11 коментара

  1. Не интересно, а много интересно, как въобще се справи с това, изглежда уникално препечено! Хубава седмица и поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. На мен тази работа с обезкостяването ми се струва мисия невъзможна! Но като гледам резултата, определено си струва да опитам :)
    Поздрави и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубава рецепта! Аз правя същото, но по една руска рецепта, където за плънка се правят палачинки пълнени с накълцаното на много ситно место, гъби, кашкавал и разни други неща. Първият път ми изглеждаше супер сложно това с обезкостяването, но след няколко правения сега ми отнема 15 минути макс. Със сигурност ще разнообразя с твоята плънка и то съвсем скоро.
    Поздрави!

    БуБу/Ради

    ОтговорИзтриване
  4. Да ви кажа, наистина ми се струваше супер сложна работа, но се оказа лесно. Всъщност, няма къде да се сбърка, че да не се получи.

    Ради, твоята рецепта звучи много инересно. Ти цялото месо изваждаш и пълниш кожата, или не съм те разбрала. Ще потърся в твоя блог за следващия път!

    ОтговорИзтриване
  5. Фантастично изглежда, направо ми зауха:) Супер снимки!

    ОтговорИзтриване
  6. Толкова е апетитно :)
    Струва си опита!

    ОтговорИзтриване
  7. Дали е толкова лесно, колкото твърдиш?;-) Ако съдя по резултата, със сигурност е вкусно, за лесно незнам:-)
    Ще погледам филмчета, може пък и да стане;-)
    Прекрасни снимки!

    ОтговорИзтриване
  8. Обезкостеното пълнено пиле ми се вижда като висш пилотаж! А тази златиста коричка и толкова небрежно полегнало ... разкош! Определено се изкушавам и аз да опитам :) Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. На мен също ми се виждаше много, много сложно. Преди години мъжът ми ми разказваше, че негова леля обезкостявала пиле и след това го пълнила. И както ми обесняваше изглеждаше, сякаш трябва да си голям специалист, че да го направиш, а сега се убедих, че няма нищо сложно. Но все пак, филмчетата ми помогнаха доста. Ако не ги бях гледала, едва ли бих започнала. Въпроса е да имате сравнително остър нож, че аз 4 смених от моите, докато оцеля точния.

    Благодаря ви, че се отбихте при мен!

    И ако някой се престраши да направи, ще се радвам да сподели с нас.

    ОтговорИзтриване
  10. Заинтригувала е много слабо да се каже,Петя!
    Направо ме залепи за монитора!
    Особено снимката с цепнатото пиленце и плънка,напираща да изскочи ме приканват да посегна към съседната снимка,да си взема виличка и да приседна край това разкошно ястие!

    Пожелавам много хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  11. Eх, как хубаво си го написала, Еликсирче! Хубав ден и на теб!

    ОтговорИзтриване