Паста с рикота / извара и доматен сос

by - декември 29, 2011

Днес отново ви представям лесна за приготвяне храна.  И освен лесна е с много полезна съставка, а именно изварата. И ако изключим пастата , всичко останало е доста диетично.


Необходими продукти :

За соса:
3-4 с.л. с връх доматено пюре / може да замените с дом. сос
3-4 с.л. зехтин
босилек
сол и подправки на вкус - аз слагам чесън на гранули и черен пипер

рикота  /преди време употребявах цялата опаковка, но в последно време намалих на 1/2,  така че вие преценете как ви допада повече/

300 гр. паста / доста често използвам този вид, тъй като детето ги обича, но вие може да замените с каквато си пожелаете/

Както бях писала и при пастата с риба тон, има два начина за направата на соса, вие изберете кой  ви допада повече.



1 вариант, по който аз приготвям:
Сложете доматеното пюре, зехтина, подправките и босилека в тенджера. Разредете с около 1,5-2 л. вода и варете до сгъстяване на соса.
 
2 вариант:
Затоплете зехтина и запържете доматеното пюре , след което  разредете с вода, овкусете на вкус и варете до сгъстяване на соса. За почитателите на лука, смятам че така е по-удачно. При нас той е изключен, както виждате не присъства в моите рецепти, но разбира се, това не  ви пречи  да си го добавите.

Към вече сварения  и отстранен от котлона  сос,  добавете изварата, която както писах по-горе може да е половин или цяла опаковка, според вкуса ви. Смесете добре, така че от изварата да не останат бучки.

Сварете пастата, според указанията на опаковката 8-15 мин., изсипете водата и смесете със соса. Сервирайте с настърган пармезан.



You May Also Like

2 коментара

  1. Прекрасна идея за разтоварване! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, точно за разтоварване. Весели празници и на теб и цялото семейство!

    ОтговорИзтриване