Minestra con pollo е lattuga / Пилешка супа с маруля

by - ноември 17, 2011

Когато  преди години мъжът ми каза, че  при тях  готвели марулята,  трябваше да ми видите изражението на лицето. Стори ми се много странно, тъй като обикновено бях свикнала да я консумирам само във  вид на салата.

Но все пак, един ден реших да пробвам. Изненадата ми бе огромна. Получи се изключително лека и вкусна супа.

Днес, години по-късно,  много често правя тази супа на моето момченце, което почти никога не отказва да я яде.
 
Приблизителни продукти за 3 порции:

3 пилешки бутчета, или гърди, според това, кое предпочитате и имате в наличност, а може и половин пиле
2-3 моркова
1/2 маруля, по-добре крехка къдрава, но и всякакъв друг вид става
3 средни картофа
100-150 гр. фиде или друг вид паста с дребна форма
зехтин Extra Vergin
сол
пармезан за поръсване
подправки по желание



И така, сложете в тенджера обелените картофи. Нарежете вътре на кръгчета или кубчета морковите, накъсайте на две, на три измитата маруля и поставете месото.
Налейте достатъчно вода, така че да покрие продуктите. Осолете на вкус и овкусете с предпочитани от вас подправки. Аз обикновено слагам сол, малко черен пипер, малко червен пипер, чесън на гранули и магданоз.  Оставете да се вари на среден огън. 

Когато месото и картофите са сварени, добавете фидето и варете още 6-7 минути докато стане готово.  

Сервирайте в чиния, полейте с зехтин и поръсете с настърган пармезан. Не знам за вас, но аз обожавам пресния вкус на зехтина, освен че така е по-полезен, на мен ми е и по-вкусен.



Опитайте, вкусно е!

П.П. марулята няма кой знае колко нужда от варене, така че за да запазите зеления и свеж вид, може да я добавите накрая. Понеже на мен не ми се занимава, я слагам още в началото.




You May Also Like

9 коментара

  1. Е, това вече е изненада! Готвена маруля! Няма начин, ще опитам задължително!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, наистина е много нетрадиционно, но пък на нас ни харесва. Ако я пробваш, непременно ми пиши, че да знам как се възприема и извън моето семейство.

    ОтговорИзтриване
  3. Хей, Петя, преди два дни правих една много зелена и много здравословна крем супа с маруля, праз, грах и целина :-)! Малко странно звучи, но веднъж опитах минестроне, в което имаше почти всякакви видове зеленчуци и варива.
    Пилешката ти супа изглежда страшно апетитно!

    ОтговорИзтриване
  4. А, значи не сме единствените, които готвим марулята:)) Ще пробвам и твоята рецепта, но задържително ще бъде без праз, че в нас лука и праза не се ядат, но това е друга тема:))

    ОтговорИзтриване
  5. Петя и аз се изненадах от марулята в супа, но си заслужава да се опита! За снимките ... чудни са!

    ОтговорИзтриване
  6. И аз се присъединявам към желаещите да опитат тази вкусотия.:-)) Изненадах се от наличието на маруля, но със сигурност ще опитам, защото сме пристрастени към супите.:-))Твоята изглежда толкова изкусително. И как няма, като си онагледила с тези красиви снимки.....:-))
    Поздравления, Петя!:-))

    ОтговорИзтриване
  7. Ева, Мони, благодаря момичета! Току що разбрах от мои приятелки, че са правили баница с маруля, така че се оказа доста използвана , а аз дори не съм и подозирала. Ще се радвам да пробвате моето предложение!

    ОтговорИзтриване
  8. Готвенето е фантазия, така че дори продукти, които сме си мислили, че не се използват за някои определени рецепти се прилагат успешно в кулинарията.Както примерно марулята за супа.В Гърция например марулята се използва за направата на великденска супа,така неречената /Μαγειριτσα/.

    ОтговорИзтриване
  9. Така е, съгласна съм за фантазията, а и научих за великденската супа! Благодаря, че ме посети!

    ОтговорИзтриване