Паста с броколи и чесън / Pasta con i broccoli

by - ноември 18, 2011

Пастата и броколите са на почит у нас.  Имаше период, в който синът ми ядеше само това  и когато го питах какво иска да яде той ми отговаряше  "мамонки" (макаронки), естествено - разбираше се точно така приготвени - с броколи и чесън.   Следващите снимки, които ще публикувам са направени  просто за секунди, и причината  беше,  че детето  грабна чинията и започна да се храни само. Представете си колко ги обича.




Съставките са много малко, така че може да се каже, че това е една икономична, бърза и вкусна храна.

Необходими продукти за 3-4 порции

около 300 -400 гр. броколи
2-3 скилидки чесън
зехтин
пармезан
300 гр. паста  (тези харесва синът ми, навярно има и по-подходящ вид)
сол



Сварете броколите в подсолена вода, докато омекнат. Изцедете  ги от водата и оставете на страни. 

Сложете тенджера с вода на котлона и когато заври, поставете  щипка сол. Изсипете във врящата вода пастата и варете според указанието на опаковката. Обикновено  10-15 мин.

И докато се готви пастата, пригответе броколите.
Сложете малко зехтин на дъното на тиган. Когато зехтина се затопли, изсипете броколите и пресовайте скилидките чесън . Запържете до златисто. Броколите поемат много зехтин, така че внимавайте да не прекалите с него.  Ако желаете може да добавите подправки по ваш  избор. Аз рядко добавям някакви, понякога  просто осолявам още малко. Със сигурност броколите ще са готови по-бързо от пастата, така че отстранете от котлона и изчакайте нейното сваряване. 

Когато пастата е готова, изцедете  водата, като оставите около 1 чаена чаша от водата, в която са се варили. Така ястието няма да е съвсем сухо. Смесете с броколите и сервирайте. Поръсете отгоре  с пармезан.

Доста често, аз предварително си сварявам броколите и когато дойде време за обяд или вечеря, просто слагам тенджерата и тигана на котлона и забърквам всичко това набързо.

Друг вариант, който аз рядко правя, е да се добави сметана към броколите  и  различни видове сирена.


Buon Appetito!




You May Also Like

7 коментара

  1. Страхотни са! Дори изтичах до магазина и това ще евечерята ни! Имам само един въпрос, за колко горе-долу се сварява броколито, като време?

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, никога не съм засичала, но около 15-20 мин. мисля. Пробвай с вилица, като боднеш да влиза свободно. Ще чакам отзиви, тогава!

    ОтговорИзтриване
  3. Само един въпрос имам, как научавате мъжете си да ядат такива неща?

    ОтговорИзтриване
  4. Мерси, Петя! Задължително ще пиша!

    ОтговорИзтриване
  5. Е, аз къде гледам тези дни, че съм изпуснала това страхотно ястие! Мамонките са страхотни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Да ти е жив и здрав този синеочко, който толкова много обича "мамонки"!:-))) Мама толкова вкусно ги готви, че детето няма търпение да си похапне.:-) Страхотно изглеждат!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря, мили момичета!Поздрави!

    ОтговорИзтриване