Бързи банички

by - февруари 22, 2012

Ако все още не сте опитвали тези вкусни и бързи банички, то непременно го направете.  Когато ги видях в блога на Траянчето от Вълшебства в кухнята  знаех, че със сигурност ще се харесат у дома. И не сгреших, че и се доверих. Лично за себе си намерих лесен начин за направа на най-вкусните банички, които за моя изненада се правят точно за 5 мин. Три дена подред ги правих за закуска, и  ако  готовите точени кори не бяха свършили, щях да продължавам да си ги правя по поръчка на детето,  разбира се :)


Необходими продукти:

точени кори
сирене
стопено масло

Разстелете една кора, намажете я с масло, поръсете със сирене и прегънете. Сгънете на плик или направете триъгълници, намажете от външните страни с масло и поставете за 2-3 мин.  от всяка страна в предварително загрят тефлонов тиган, който не трябва да бъде намазнен.

Този път се постарах да ви покажа нагледно как съм прегънала корите за да се получат триъгълни банички.


Надявам се, че и на вас ще се харесат тези бързи и лесни банички, за които няма нужда да ходите сутрин до баничарницата за да си ги купите.  Направете си ги сами вкъщи, по всяко време, когато ви се преядат.




You May Also Like

18 коментара

  1. Много се радвам, че са ти харесали! Наистина са много бързи и лесни!Хубава седмица! А снимките ти са страхотни:)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни са баничките ,Петя , а снимките много красиви !
    Хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  3. Харесаха ми и на мен-ще ги приготвя за закуска.Благодаря и за снимките-чудесни са!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Петя,с тази рецепта удари 10-та:)Още повече че тази неделя е Сирни заговезни!
    Ще има от твоите банички за закуска и за вечеря пак.....баница :)
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  5. Пете чудни са! И аз ще ги изпробвам непременно! А снимките ти са просто фантазия ... немога да им се нагледам :)
    Хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря момичета! Заслугата си е изцяло на Траянчето. Аз просто ги направих и понеже много ми харесаха, реших, че ще е хубаво да се популяризира тази рецепта, ако някой я е пропуснал в нейния блог.

    Хубава вечер и на вас!

    ОтговорИзтриване
  7. Пете,
    за трети път г виждам и за трети път се убеждавам, че е време да ги направя. Всики твърдите че са много лесни и много вкусни.
    Страшни снимки!!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Петинко, след теб и аз май ще ги правя, страхотни снимки, искам малко уроци! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  9. Петя, ммм, че вкусно! Аз при Траянчето им хвърлих око, ама все не мога да стигна до тях. Голяма грешка от моя страна. Сега и ти ни изкушаваш с тях :)

    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Чудесна идея и перфектни снимки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Петя,
    Много апетитно предложение с великолепно представяне,
    а и щом рецептата е от Траяна - доверявам се напълно:)
    Пак да напиша, снимките са страхотни,
    сърдечни поздрави и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  12. Аз се нареждам втора на опашката след Павлинчето за уроците по фотография:)Баничките вече съм ги правила и знам колко са вкусни,но не съм ги снимала.
    Петя,снимките ти са вълшебни!
    Слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря ви момичета!

    Да си призная, сега тепърва прохождам в кулинарната фотография и не се чувствам много уверена, но ако наистина имате някакви въпроси, на които мога да отговоря, на драго сърце!

    ОтговорИзтриване
  14. Ммм,изключително вкусна ми изглежда тази рецепта.Благодаря ти,Петя :) Сигурна съм че ще са страшно вкусни.Приятна вечер ти желая :)

    ОтговорИзтриване
  15. Тези банички ги харесах още при Траянчето и като гледам вече няма отлагане! Страхотна презентация, браво! Снимките ти са толкова нежни, красиви, невероятни! Поздравявам те!

    ОтговорИзтриване
  16. Е, за тази рецепта и изпълнение ти давам 10 точки от 10 :)) Имам едни кори, обаче не са от тънките, а май ръчно точени или нещо такова пишеше, които купих миналата седмица с надеждата да направя гюзлеми, обаче то време никакво нямах. Чудя се дали ще стане с тях тази твоя вкусотия, или да тичам до магазина, че да не ми се наложи да хвърлям пак в кофата като миналата седмица, когато шоколадовия сладкиш с морска сол :)) летя към нея.

    Слънчев уикенд, Петенко :)

    ОтговорИзтриване
  17. Федорче, късничко виждам, че си ми писала, но - да, мисля, че спокойно може да пробваш и с тях. Ако първата стане, продължаваш и с останалите:) Може би трябва да се пекат на по-слабо загрят тиган за по-дълго време. Ще чакам да споделиш резултата:)

    ОтговорИзтриване