Двойно шоколадови мъфини

by - февруари 14, 2012

Има хора, които обичат всичко сладко независимо какво е, такава съм и аз.  Но има и такива, които веднъж в годината го хапват и държат да е нещо класно, изискано и  много вкусно, на всяка цена.
И така,  в стремежа си да направя нещо, което със сигурност ще се хареса  на мъжа ми, започнах да търся рецепта. Трябваше да е с много какао и шоколад.  Намерих я , и я направих. Получиха се най-вкусните шоколадови и  пухкави мъфини, които веднага се нареждат в списъка ми с любими рецепти.

Нека ви ги представя:




Необходими продукти за 12 мъфини:

сухи продукти
200 гр. брашно
100 гр. пудра захар
50 гр. какао
1 бакпулвер - 10 гр.
125 гр. тъмен шоколад на парченца

течни продукти
2 яйца
100 гр. разтопено масло
250 мл. мляко

В купа смесете сухите продукти.
Разбийте яйцата , добавете маслото и накрая изсипете млякото.
Към сухите продукти добавете течните и с дървена бъркалка разбъркайте, така че да се смесят.
Напълнете  формички за мъфини и печете на предварително загрята фурна на 200 С за около 20 мин.

Крема,  с който ги украсих  го направих на "око"
1/2 кутия  крем сирене Филаделфия
около 100 гр. меко масло
пудра захар на вкус
капки прясно мляко
лимонови корички





You May Also Like

32 коментара

  1. Пете жестоки са, не се съмнявам в това че са много вкусни, но колко са красиви само ... аххх!!! Жесток стайлинг и цветово съчетание и както винаги великолепни снимки!
    И аз съм като теб ... със сладкото :))
    Хубав и усмихнат ден!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Не само стилни, красиви но и много вкусни! Поздрави Пете!

    ОтговорИзтриване
  3. Петенко, сладколюбителко, наистина много красиви мъфини! Комбинацията между цветовете е жестока!!!
    Хубав сладостен ден :)

    ОтговорИзтриване
  4. Петя, и у нас положението е същото-мога да ям сладко по всяко време,а мъжът ми веднъж в месеца.Но твоите мъфинки да прекрасни-направо се влюбих в тях и ще си ги направя.
    Хубав празник-поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Петя, много са красиви кексчетата, а зелените черешки им придават още по - голям чар! Прекрасни снимки! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Петя, чудесни мъфинки ,мила ! Така ми харесаха ,а снимките ти са приказка !
    Благодаря за хубавата рецепта ,аз не съм много по щоколада ,но Роби ще ги отцени по достойнство :))! Весел празник днес и наздраве !

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни мърфинчета! С повей на пролет при цялата снежна белота навън- създават страшно свежо настроение.

    Весел празник!

    ОтговорИзтриване
  8. Тези зелени черешки ме плениха :)
    Вкусно, красиво, изискано....
    Поздравления, Петя!
    Хубава вечер и наздраве!

    ОтговорИзтриване
  9. Прекрасни снимки!!! Е на това му се казва черешката на тортата! Аплодисменти!

    ОтговорИзтриване
  10. Умопомрачителни са!!
    Ти си факир!Изискани, шоколадови, нежни-истински съвършенства!

    ОтговорИзтриване
  11. Мили момичета! Цял ден нямах ту нет, ту ток, но сега с удоволствие ви чета коментарите, които както винаги много ме радват! Искренно ви благодаря за отделеното време и внимание!

    ОтговорИзтриване
  12. Тони, нищо ново нямам душицо! Имам една стъклена поставка, но е доста голяма и рядко я използвам. Отдавна си търся някаква семпла, мъничка, беличка, но така и не съм я намерила, затова си карам по най-простия начин, обръщам една купа и слагам чиния отгоре.

    ОтговорИзтриване
  13. Петя,като прочетох увода помислих,че ще е пак някоя рецепта с шоколад в количество,гонещо килограма,обаче с голямо задоволство откривам продължавайки надолу,че е съвсем балансирана и с точното за нас количество сладост!
    Откакто разглеждам кулинарни блогове и фотографии съм се любувала с удоволствие на много шедьоври,но само веднъж съм била до толкова впечатлена,че чак ми се искаше да си я закача на стената и това бяха едни феноменални чушки бюрек на Kemi.За втори път ми се иска подобно нещо във връзка с третата ти снимка-убийствена е!Може да нямам фотографски заложби и специални познания,но мисля,че имам много добро и набито око и не греша в преценката си!
    Моите адмирации!

    ОтговорИзтриване
  14. Роси, много ме трогна с думите си! Благодаря за високата оценка!

    ОтговорИзтриване
  15. Pod edin bakpulver kakvo imate v predvid? Az polzvam na Dr. Oetker i edno paketche e 10grama koeto mi se struva v sluchaq mnogo? Mersi predvaritelno! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, и аз използвам на Д-р Йоткер и в случая съм сложила 1 пакетче. Ако прецените, спокойно може да намалите,аз винаги слагам достатъчно от страх да не би да не ми се надигнат :)), Също така, ако използвате брашно с набухватели ще е излишно. Ще се радвам да ги направите и да споделите какво се е получило, надявам се да ви харесат!

      Изтриване
  16. Probvah receptata i moeto skromno mnenie e,che mufinite ti za nishto ne stavat! Ne moga da razbera zashto publikuvate takiva recepti,horata samo da si harchat parite za produkti,da si habqt vremeto i posle da im ostanat samo qdovete. I da popitam damite,koito tolkova hvalqt tazi recepta - Vie probvali li ste q izobshto? Qvno ne.

    ОтговорИзтриване
  17. Ау,явно доста ни се разминават вкусовете, за което много съжалявам, както и за изхабените продукти и похарчени пари. Но все пак човек преди да започне да прави нещо трябва да прецени от съставките дали би могло да му хареса или не, друг е въпроса дали ще се получи.
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  18. Здравейте, как са оцветени толкова ефектно черешките?
    Поздрави, Мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С огромно закъснение отговарям, пропуснала съм въпроса Ви, извинете. Черешките съм ги закупила готови в буркан, от Метро. Има червени и зелени. Поздрави, Петя

      Изтриване
  19. Здравейте, приготвих мъфините, станаха много вкусни, добавих два шоколада по 90 гр. с 45 % какао, за повече шоколадов вкус. Отгоре им направих розички от маскарпоне с пудра захар и цветни конфети за украса.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесно! Радвам се, че са ви харесали, с повече шоколад със сигурност са станали още по-вкусни, а идеята за маскарпонето много ми допадна:) Благодаря, че споделихте тук! Поздрави, Петя

      Изтриване
  20. Zdraveite i ot men! Az toku 6to gi slojih vyv furnata i vklyu4ih taimera na 20 min. Silno se nadqvam da se polu4at, za pyrvi pyt pravq myfini ;) Kato 4etoh komentarite po gore vsi4ki sa dovolni s izklyu4eniq na edna dama, no 6te se opitam da go propusna! Kakto i da e iskah da spodelq i az problema s bakpulvera, tuk pri men v Norway se prodava v kutiika ot 225 gr. i mi be6e dosta trudno da precenq dali e 10 ili 16 gr. v Bg, v kraina smetka izteglih 10gr. :) hvyrlqiki po edno oko sega se nadigat i izglejdat 4udesni vyv formite koito izpolzvah az po slu4ai dneska6niq romanti4en den Sv Valentin - syr4ica, ta mnogo se vpusnah v obqsneniq, BLAGODARQ TI PREDVARITELNO MILA PETYA! Pozdravi Marinela :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Маринела! Проверих и пакетчето бакпулвер е 10 гр. Взимам под внимание забележката и ще го упомена в рецептата за да не стават грешки. Искрено се надявам да са се получили вкусни и ви пожелавам Весел празник и приятна вечер! Поздрави, Петя

      Изтриване
  21. Здравейте,

    Поздравления за страхотната рецепта. Вчера ги направих и станаха супер, дори без глазурата. Много са вкусни и си записах рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че са ви харесали!
      Поздрави, Петя

      Изтриване
  22. Здравейте,

    преди 20 минути ги извадих от фурната. Станаха страхотни, благодаря за рецептата!

    Имам само едно питане. Когато отлепям хартията, ми се разпадат на две и долната част е силно залепната. Трябва ли да намажа кошничките с олио преди да сложа сместа или причината е другаде.

    Благодаря още веднъж!
    Мими

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!
      Много се радвам, че са Ви харесали мъфините!
      Нямам представа защо се е получило това, не би трябвало. Аз никога не намазнявам хартиени формички. Ако нещо с печенето не е било както трябва, то тогава не биха Ви харесали. Наистина, не съм спец и нямам идея защо се е получило това.
      Благодаря, че се отбихте в моя скромен блог!
      Поздрави,
      Петя

      Изтриване
    2. Страхотни са, предполагам, че е от маслото, другият път ще пробвам с олио и масло :)
      Наистина страхотна рецепта, ще е направя отново!!!

      Благодарности!

      Изтриване
    3. Сменете си хартиените форми, от тях е най-вероятно. Има някои, които залепват...почти нищо не може да се направи.

      Изтриване
  23. Търсейки рецепта за шоколадови мъфини съвсем случайно попаднах на тази и то точно 2г. след като сте я публикували :) Пекат се и ухаят прекрасно...
    Снимките ви са наистина прекрасни!

    ОтговорИзтриване